Digital Checklista vid riskbruk och skadligt bruk för chefer och HR

Vad ska du vara uppmärksam på om du vill agera tidigt vid riskbruk och skadligt bruk? 

Alna har tagit fram en digital Checklista för tidiga signaler på riskbruk och skadligt bruk. Du når den enkelt via din telefon resp. dator på checklista.alna.se eller scanna QR-koden nedan. Checklistan finns även på engelska som pdf att ladda hem. Gå till https://checklista.alna.se/page/ladda-ner-checklistan

Checklistan vänder sig till chefer och HR och har som mål att ge en helhetsbild över upplevda signaler och värdera dem för att ge stöd i när och hur du kan/ska agera på arbetsplatsen.

- Tanken med den digitala checklistan är att det ska finnas ett lättillgängligt verktyg som ska stärka chefer och HR i beslutet att göra något i ett så tidigt skede som möjligt när det kommer till ohälsa och skadligt bruk på jobbet, säger Magnus Nyqvist som är projektledare för verktyget. Riskbruk och skadligt bruk kostar enorma summor för företagen därför att man ofta väntar alldeles för länga med att göra något.

- Anledning till att man väntar länge är just för att man inte vet vad man kan/ska göra, så det här verktyget kan verkligen vara till nytta, säger Magnus Nyqvist.

Vi på Alna ser ju inte alltför sällan att problem har funnits i 5-10 år på arbetsplatsen innan man ”tar tag i det”. Det finns naturligtvis många anledningar till det men en vanlig anledning är just att chefen inte vet när hen ska agera och vad hen i så fall ska säga och göra. Dessa frågor ska den digitala checklistan ge svar på.

Om Alna:
Alna är din samarbetspartner kring allt som gäller skadligt bruk och beroende på arbetsplatsen. Vi arbetar med allt ifrån att kartlägga kulturen på arbetsplatsen, policy och utbildning till utredning och behandling i akuta individärenden.

Alna är expert på skadligt bruk i arbetslivet sedan 1961 och ägs från och med 1 januari 2020 av Feelgood Svenska AB. Läs mer på: http://www.alna.se/

För mer information, kontakta:

Magnus Nyqvist, områdeschef, tel 076 767 64 82, magnus.nyqvist@alna.se

Ingela Eriksson, informationsansvarig, tel 070 776 44 50, ingela.eriksson@alna.se

 

 

 

Dela/spara
Missa inte Alnas nyhetsbrev!

Information om integritetspolicy och cookies

Webb av happiness