Alnas lyckade Jubileumskonferens!

Alna firade sitt 50-årsjubileum den 6 april 2011 på Clarion Sign Hotel. Alla avtalskunder och ägare var inbjudna att fira med oss.

Kerstin Redig, Alnas VD var vår moderator under konferensen. Hon inledde med att berätta om Alnas historia och de viktigaste "landmärkena" genom åren.

Hon fortsatte med att presentera Alnas nya ansikte! Den nya logotypen kom fram på skärmarna och nya Roll-ups åkte upp, varefter den nya webbplatsen presenterades med hjälp av skaparen från webbyrån Happiness, Mattias Axelsson.
 

Här ser ni Alnas nya mobilanvändarvänliga webbplats.
 

 

Lennart Johansson guidade oss på ett mycket underhållande sätt genom historien från motboken till dagens After work-kultur.
 

  

Lars Hansson som är nationell drogspecialist och Linda Sahlén, områdeschef inom Alna, samtalade kring kokain-problemen som ökar. Frågan är om det är ett kommande problem även för arbetsplatserna när priserna sjunker och drogen blir alltmer populär i alla samhällsskikt. Det framkom tydligt att det är skrämmande mycket kokain som används bland ”vanligt folk”.
 

Jessica Svensson från Folkhälsoinstitutet, gav oss en mycket intressant föreläsning om spelproblematiken. Kan man spela bort jobbet? Ja, det är inte ovanligt när spelandet går överstyr. Arbetsplatsen drabbas inte minst genom produktionsbortfall då mycket tid går åt till spelandet. Det är även vanligt med bedrägerier, stölder, etc.

Jessica varnade för att spelproblem är svårt att upptäcka på arbetsplatsen, men att en tydlig varningssignal är att man spelar på arbetstid. Arbetsplatsen bör ha en viktig roll i förebyggandet av spelproblem.
 

  

Jan-Erik Boström, tidigare ordförande i Alna höll ett samtal mellan Wanja Lundby-Wedin, LO och Christer Ågren, Svenskt Näringsliv. De konstaterade att de är väldigt överens om att Alna har en viktig funktion att fylla och att parterna är väldigt nöjda med att man arbetar gemensamt med dessa frågor.


 


Sofia Mirjamsdotter är bloggare och föreläsare om sociala medier. Hon berättade på ett underhållande sätt om den nya generation som är på väg in i arbetslivet, dvs de digitala infödingarna.
 

Carina Lindfelt är Alnas ordförande och hon summerade eftermiddagen samt talade om Alnas framtid.

Mattias Axelsson från webbyrån Happiness visar stolt upp Alnas webbplats i mobilen.Sedan började minglet! Det bjöds på buffé och bubbel. Det var så trevligt att träffa er alla kunder, ägare och Alna-medarbetare!


 

Dela/spara
Missa inte Alnas nyhetsbrev!

Information om integritetspolicy och cookies

Webb av happiness