Alna föreläser på Personal & Chef 2016

Hämta din gratisbiljett här till Personal & Chef 2016

Vad kan du som arbetsgivare göra för att förebygga skadligt bruk kopplat till psykisk ohälsa?

Missbruk är ofta ett symptom på en underliggande diagnos, som till exempel ångest eller depression. Mellan 30 och 50 procent av dem som söker vård för missbruk av exempelvis alkohol har en samsjuklighet av något slag*.  Ändå behandlas ofta diagnoserna var för sig och patienter får finna sig att bli bollade fram och tillbaka mellan beroendevården och psykiatrin.

Som arbetsgivare kan situationen vara svår att hantera. Hjälp sätts ofta in för sent och med fel fokus. Under tiden kan värdefulla tillgångar för arbetsplatsen stå på spel, som företagets säkerhet, produktion, kvalitet och varumärke.

Hur ska du som arbetsgivare agera i sådana situationer?'

Moa Minischetti, psykolog och klinisk chef på Alna, föreläser i ämnet och delar med sig av tips. Vad bör du fokusera på som arbetsgivare? Vilken kunskap är viktig att ha och vilken kan du överlåta åt andra?

Moa har engagerat sig i frågan om skadligt bruk kopplat till psykisk ohälsa, bland annat i debatter i medierna. ”När det gäller arbetslivet vinner både individen och organisationen på ett helhetstänkande och det kräver specialkunskap”, säger hon.

Välkommen!                                     

När: 24 februari kl 10.00 - 10.40

Var: Personal & Chef 2016 på Kistamässan, Speakers Corner

Alna finns i monter nr H22.

 

Om Alna
Alna arbetar med företag och organisationer över hela Sverige. Alna ägs av de centrala organisationerna på arbetsmarknaden och är expert på skadligt bruk i arbetslivet sedan 1961. Läs mer på: http://www.alna.se/

* Enligt Statens Missbruksutredning från 2011.

Dela/spara
Missa inte Alnas nyhetsbrev!

Information om integritetspolicy och cookies

Webb av happiness