Kostnadsfri konferens om spelförebyggande insatser i arbetslivet

Alna har genomfört projektet Spelförebyggande insatser för arbetslivet under 2016-2017. Tio företag och organisationer från hela landet har deltagit. Projektet är finansierat av Folkhälsomyndigheten.

Fokus i projektet har varit att tillämpa och utvärdera verktyg för förebyggande arbete med spelproblem och annat skadligt bruk i arbetslivet vad gäller struktur, kunskap och implementering på arbetplatsen.

Nu presenterar vi det spännande resultatet från projektet och bjuder dessutom på två intressanta föreläsningar!

Program

12.00-12.30  Lunchwrap

12.30-12.40  Inledning,
Ann-Sofie Iderström, Verksamhetschef Alna Sverige

12.40-13.40  Resultat från projektet
Tommy Andersson, hälsovetare/konsult på Alna Sverige och Jonas Rafi, Doktorand i psykologi på Stockholms universitet, inriktning spel och spelberoende
Tommy och Jonas berättar om det två-åriga projektet Spelförebyggande insatser för arbetslivet och presenterar de resultat som framkommit.

13.45-14.45  En spelares berättelse kring spel om pengar, spelproblem och dess konsekvenser
Magnus Rydeving, föreläsare, rådgivare och coach i spelberoende- och spelansvarsfrågor på Spelnykter. Hans engagemang i spelfrågor kommer från egna allvarliga spelproblem.
Magnus föreläser med en historia från verkligheten! Hur spelandet och spelproblemen påverkade livet, prestationen och arbetsplatsen.
Hur kan en arbetsgivare agera för att fånga upp den här typen av problematik i ett tidigare skede? Magnus tar bland annat upp nyckelfaktorer som signaler, risksituationer och kommunikation.

14.45-15.15  Eftermiddagsfika och mingel

15.15-16.15  Hälsa och ohälsa för den uppkopplade
Oskar Foldevi, psykolog. Driver verksamheten Reconnect där han utbildar om spelproblem och hjälper ungdomar, vuxna och anhöriga med coachning och terapisamtal.
Frågan om hälsa och ohälsa när det gäller dataspel och nätvanor är mycket större än att handla om de relativt få, som beskriver sig som beroende. Hur kan man som chef förebygga spelproblem, dess inverkan på arbetsplatsen och/eller hjälpa medarbetare med destruktiva vanor?

16.15-16.30  Frågor och avslut - Hur kan Alna vara en resurs på arbetsplatsen?
Tommy Andersson, Alna Sverige
Hur kan din arbetsplats arbeta aktivt med frågor om spelproblem och annat skadligt bruk och beroende? Vi sammanfattar dagen tillsammans med föreläsare.
 

När: Den 19 april 2018, kl 12.00-16.30. Lunchwrap serveras 12.00. Konferensen startar 12.30.

Plats: Finlandshuset Konferens, Sibeliussalen, Snickarbacken 4, Stockholm

Pris: Kostnadsfritt. Lättare lunch ingår och serveras kl 12.00-12.30. OBS! Begränsat antal platser!
 

Anmäl dig idag! Klicka här!

 

Dela/spara
Missa inte Alnas nyhetsbrev!

Information om cookies

Webb av happiness